VNG tekent raamovereenkomst GT Mobiele communicatie 2

Op 20 december 2017 hebben T-Mobile, Vodafone en VNG formeel de raamovereenkomst voor GT Mobiele Communicatie 2 ondertekend. De heren Martijn Teekens, directeur B2B bij T-Mobile, Koen Wezenberg, director corporate sales bij Vodafone en Pieter Jeroense, plaatsvervangend algemeen directeur VNG, zetten hun handtekening onder de raamovereenkomst GT Mobiele Communicatie 2. Het is de derde grote gezamenlijke telecomaanbesteding die resulteert in een contract voor een groot deel van de gemeenten. Samen met de eerdere aanbesteding GT Mobiele Communicatie 1 neemt 80% (!) van de gemeenten hun mobiele communicatie af onder de contracten van VNG.  De overeenkomst GT Mobiele communicatie 2 heeft, net zoals GT Mobiele Communicatie 1, een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot maximaal zes jaar. Ze bevat de levering van mobiele telecommunicatie (spraak- en datadiensten via SIM-kaarten) en van indoordekkingsinstallaties en vast-mobiel koppelingen.  De levering van smartphones en andere End User Devices zijn geen onderdeel van deze overeenkomst.

Amsterdam zal als eerste van de 63 deelnemers de minicompetitie doorlopen en een Nadere Overeenkomst met de winnaar sluiten. Net als bij de gezamenlijke aanbesteding voor vaste communicatie zijn gemeenten intensief betrokken geweest. Gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht en bestuursdienst Ommen-Hardenberg waren vertegenwoordigd in de stuurgroep Gemeentelijke Telecommunicatie (GT). Daarnaast is het verantwoordelijke team van VNG/KING veelvuldig het land in geweest om gemeenten actief te betrekken bij deze aanbesteding.