Uitvraag interesse vaste telefonie

De gezamenlijke aanbesteding Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Communicatie heeft maar liefst 280 deelnemers. Dit succes smaakt naar meer. GT overweegt hiernaast ook andere diensten op het gebied van telefonie gezamenlijke aan te besteden. Eerder inventariseerde GT al de behoefte aan ‘Mobile devices’, nu vraagt zij gemeenten of ze belangstelling hebben voor vaste telefonie.

Vaste telefonie

In eerste instantie richt GT zich op het gezamenlijk aanbesteden van vaste spraakdiensten.

Het gaat in ieder geval om een aanbesteding voor de levering van vaste verbindingen (ISDN, SIP en analoog), de levering van vaste nummerblokken en de afhandeling van het vaste inkomende en uitgaande spraakverkeer.

Enquête

GT vraagt gemeenten, in de wetenschap dat dit een extra inspanning van hun kant betekent, weer een – zij het beperkte – enquête in te vullen. Dit doet GT om er zeker van zijn dat ze het juiste doet voor gemeenten. Deze aanpak, eerder gehanteerd bij Mobiele Communicatie, heeft zich al bewezen.

GT houdt gemeenten uiteraard via e-mail en de website op de hoogte van het proces. De verwachting is dat in december de resultaten van de enquête gedeeld kunnen worden.

Enquête vaste telefonie