Marktverkenning

In de eerste helft van 2015 wordt er gewerkt aan de opzet van de aanbesteding en worden de specificaties van de dienstverlening vastgesteld. Om de interne behoefte vast te stellen, gaat het projectteam in gesprek met vertegenwoordigers van de deelnemers. Daarnaast wil het projectteam toetsen of de opgebouwde ideeën passen binnen de mogelijkheden die de markt te bieden heeft.

Inmiddels is wel vastgesteld dat de verwerving invulling gaat geven aan de bestaande behoefte aan mobiele communicatiediensten. Naast de reguliere behoefte aan beschikbaarheid van mobiele spraak en data in binnen- en buitenland, wordt onder meer de volgende dienstverlening gevraagd:

  • Het aanleggen en beheren van koppelingen van het aangeboden mobiele netwerk met de bedrijfsnetwerken van deelnemers. In voorkomende gevallen kan hierbij ook worden gevraagd om hoge beschikbaarheidsgaranties.
  •  Het realiseren van tijdelijke of permanente mobiele outdoordekking in gebieden waar beperkt of geen dekking is.
  •  Het aanleggen en beheren van indoor mobiele dekkingsinstallaties.
  •  Het leveren van advies en ondersteuning bij de deelnemers op locatie. Dit kan onder meer gaan om het leveren van tijdelijk personeel voor de bemensing van een migratiedesk of helpdesk.
  •  Het leveren van beperkte ‘PABX functionaliteit’ in het aangeboden mobiele netwerk.

Het projectteam komt graag in contact met marktpartijen die ruime ervaring hebben met het leveren van de dienstverlening zoals hierboven omschreven. Partijen die aan dit profiel voldoen en met het projectteam van gedachten willen wisselen over de aanbesteding GT kunnen mailen via gt@kinggemeenten.nl. Door de Europese aanbestedingsregels zijn de mogelijkheden tot het voeren van gesprekken met marktpartijen beperkt. Belangstellenden hebben daarom tot 27 februari 2015 de tijd gehad om hun interesse kenbaar te maken.