GT peilt belangstelling Mobile Devices

GT heeft op 17 maart een mailing uitgestuurd naar gemeenten waarin de behoefte aan het gezamenlijk aanbesteden van Mobile Devices wordt gepeild. Tijdens de regiosessies in februari en maart gingen er namelijk regelmatig stemmen op deze Mobile Devices, net zoals mobiele data en spraak, gezamenlijk aan te besteden. Onder Mobile Devices worden eindgebruikerstoestellen verstaan waarmee mobiele communicatie mogelijk wordt gemaakt, zoals gsm-toestellen, smartphones en tablets.

De resultaten van deze peiling worden voorgelegd aan de stuurgroep GT (Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Bestuursdienst Ommen-Hardenberg, VNG en KING). Deze zal op basis van de resultaten besluiten of Mobile Devices gezamenlijk voor gemeenten wordt aanbesteed.