GT Mobiele Communicatie 2 een feit

Op 3 november 2017 hebben T-Mobile, Vodafone  en VNG de raamovereenkomst voor GT Mobiele Communicatie 2 ondertekend. Zo’n 60 gemeenten en daaraan gelieerde organisaties zullen hieronder hun eigen nadere overeenkomst afnemen. Anders dan bij GT Mobiele Communicatie 1 (2016) zijn er geen vier, maar twee leveranciers die hun diensten onder de raamovereenkomst aanbieden. De voorwaarden zijn wel grotendeels gelijk aan die van GT Mobiele Communicatie 1. Ook de besparingen zullen hetzelfde zijn, variërend van 40 tot 90%.

Meer dan 300

Bij elkaar nemen nu meer dan 300 gemeenten mobiele communicatiediensten af onder een gezamenlijke raamovereenkomst van VNG. GT Mobiele Communicatie 2 is de derde grote gezamenlijke telecomaanbesteding die resulteert in een overeenkomst voor een groot deel van de gemeenten. De gemeente Amsterdam zal als eerste deelnemer op 6 november met haar minicompetitie starten en vervolgens met de winnende leverancier een nadere overeenkomst sluiten. Dezelfde procedure zal daarna door de overige deelnemers worden doorlopen.